Steun initiatief

Beste initiatiefnemers,
Ik sta helemaal achter jullie plan en zal in maart op de
partij stemmen die daar ook sympathie voor heeft.

 

Pamela Rippen

Meer groen. goed plan!

Janet Leeffers

Van ring naar park!

 

Ans Oude Luttikhuis

Steun en idee!

Eerder heb ik al aangegeven dat ik uw initiatief van harte steun. Voor mezelf vanuit het idee dat we echt anders moeten gaan denken over de plek van de auto in de leefomgeving. Tevens voel ik me betrokken als bewoner van Binnen de veste bij de ontwikkelingen rond de Stadsring. Vanaf de Monnikendam tot de Flierbeeksingel is er nog water. Wellicht is er in de plannen ruimte voor woningbouw in de stuk tussen het plantsoen en de singel die wellicht overblijft van de Stadsring. Overigens zou ik het van harte aanmoedigen als het OV (busbaan?) wel de ruimte blijft houden tussen de van Asch van Wijckstraat en de Flierbeeksingel. Succes met uw initiatief.

Met vriendelijke groet,

Theo Bos

Enthousiast!

Het maakt me zo blij, jullie manifest. Ik sluit me helemaal aan bij de wens een drastische vergroening van Amersfoort te realiseren. Los van de positieve invloed van de nabijheid van natuur op het algehele welzijn, zal het vergroenen van de stadsring ook een grote stap zijn in het hittebestendig maken van Amersfoort.
Ik heb geen concreet idee over op welke manier ik een bijdrage zou kunnen leveren, maar ik heb enkele jaren geleden voor het burgerinitiatief Meet je Stad meegewerkt aan een publicatie waarvoor ik betrokkenen interviewde.
Hoe dan ook; ik hou jullie website in de gaten en steun het van harte.

Jantine Kremer

Verbinding hernieuwde Stadsring met Varkensmarkt

Natuurlijk juich ik de vergroening, verbetering van de Stadsring van harte toe! Liever vandaag dan morgen.
De bedoeling is om het groen in Amersfoort met elkaar te verbinden. Omdat er ook gedacht moet worden over een herziening van de varkensmarkt, dacht ik om de Varkensmarkt (ook meer parkachtig te ontwerpen met misschien een fontein – verkoeling – elektriciteit voor het pompen van het water komt van een hoger geplaatste zonnecel (schrijf hiervoor een prijsvraag uit aan de studenten van de hku, of van de hu) te verbinden naar het Zocher-plantsoen en de Stadsring. De Arnhemseweg kan met een eenvoudige aanpassing (vergroening) voor die verbinding zorgen.

Hely

Beste initiatiefnemers, ik vind jullie plan fantastisch en steun jullie van harte.

Met vriendelijke groet,

Mevrouw J. van der Brug

Ik ben heel blij met dit initiatief. Dank daarvoor! Al vanaf 1957 hoop ik er op. In 2003 schreef ik een column over de beek in de AC, het dempen en het verlies voor de stad. Mochten jullie mijn hulp kunnen gebruiken: ik doe graag mee!

Alet van 't Eind

Laaiend enthousiast!

Beste kopgroep. Ik heb al eerder laten weten dolenthousiast te zijn over jullie plannen.
2 opmerkingen:

1. houd me op de hoogte en wellicht kunnen we op excursie naar de ‘groene loper’ in Maastricht (voormalige A1)
2. Ondertussen zoek ik mensen die zich hard willen maken tegen de ernstige motoren-overlast (uitstoot en geluidsovertredingen) op de Stadsring. Weten jullie medestanders?
Groet,

Annemiek van der Werff

Idealisme en realisme

Een prachtig idee aangemoedigd door utrecht maar ik vrees toch dat groen idealisme en realisme gaan zelden samen want vergelijk gaat mank, nooit zelfde situaties; de stadsring is ooit uit noodzaak aangelegd, niet uit hobbyisme of werkgelegenheidsproject. deze versmallen tot één rijbaan zal tot voorstelbare grote ergernis en ongemak leiden want de noodzaak is na al die jaren alleen maar toegenomen. Dus straks weer terug naar af. Ik vrees óf een enorme ergernis door onbereikbaarheid óf een kapitaalverspilling want na 5 jaar weer terug naar een stadsring…. Ik meen iets gelezen te hebben over een peperduur verkeersplein dat ook niet functioneert. Ergens in amersfoort meen ik. Veel wijsheid gewenst want bezint eer ge begint. Dit gaat klauwen met geld kosten in een stad die al bijna failliet is… Amerena, een claim van een bouwer die die gaat winnen, een verkeersprobleem bij het eemplein, tal van braakliggende of vervallen plaatsen, van gas af en nu dit weer?

De heer Sebok

Frisse blik, deskundigheid en handjes

Dag lezer(s), wat zijn jullie goed bezig! Graag bied ik mijn deskundigheid en inzet aan om deze uitdaging naar de kant te brengen. Met mijn verkeerskundige- en mobiliteitsfocus zijn er vast dingen, die ik kan bijdragen. Ik merk, dat ik ontzettend gedreven ben om lokaal impact te maken. En deze doorn in het oog (de ringweg) is natuurlijk het summum. Enquêtes opzetten en uitvoeren, scenario’s uitwerken, onderbouwingen schrijven, zieltjes winnen, name it. Laat maar weten of en wat ik kan doen, ik maak er graag tijd voor vrij.

Groet,

Haye Bijlsma

Complimenten!

Ik word erg blij ban de planvorming!

Groet,

Arnold Huisman

Initiatief Van Ring naar Park

Een prachtig toekomstbeeld!

Jantien Eerdmans

Van Ring naar Park!

Een fantastisch idee, dat ik van harte ondersteun.

Ans van Dijk

Van Ring naar Park

Wat zou dat een mooie ontwikkeling zijn!

Henriette Coppes

Stadsring noem ik de A1!

Ik woon aan het park en ik zie en hoor elke dag de racebaan. Doorgaand verkeer wat niet nodig is op de Stadsring. Van ring naar park. Liever vandaag dan morgen.
Het park is goud voor de binnenstad van Amersfoort. Zoveel wandelaars, hondenbezitters, sporters, vogels, rust en ontspanning. Een weldaad voor mens en dier.

Wilma Luigjes

Top-idee!

Wat een geweldig project! Inderdaad lange adem, maar een prachtige droom. Als Utrecht het kan, dan wij ook!

Wouter Langeveld