PITSTOP Amersfoort– Ondanks regen een geslaagd experiment!

In het weekend van 17 en 18 september 2022 vond het evenement PITSTOP plaats. Tijdens dit experiment, georganiseerd door de gemeente Amersfoort, werd een deel van de druk bereden Stadsring het hele weekend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer om ruimte te maken voor burgers van Amersfoort.
Het was tevens de start van de Utrechtse Mobiliteitsweek. Beide werden symbolisch geopend door gedeputeerde Arne Schaddelee, wethouder Tyas Bijlholt en Johanna van der Werff, voorzitter van het Burgerinitiatief VanRingnaarPark.

Hoewel het weer een grote spelbreker was, kwamen vele Amersfoorters toch een kijkje nemen bij de vele optredens, dans, film, rolschaatsen, badminton en yoga. Er werden deelfietsen uitgeprobeerd en er werd kennisgemaakt met de waterstofauto in de mobiliteitshub.
In aanwezigheid van gedeputeerde Rob van Muilekom en wethouder Tyas Bijlholt organiseerde Burgerinitiatief VanRingnaarPark een succesvolle sessie met Dialoogtafels, waaraan Amersfoorters hun toekomstbeeld voor het Stadspark konden delen.

PITSTOP was een experiment. Maar het is ook een eerste wezenlijke stap op de weg naar een autoluwe Stadsring. De transitie van de Stadsring naar een Stadspark past naadloos in de Mobiliteitsvisie van de Provincie Utrecht en is ook nog eens in het coalitieakkoord bestendigd, zoals door wethouder Bijlholt tijdens PITSTOP meermalen werd bevestigd.

 Meer informatie over het Burgerinitiatief: https://vanringnaarpark.nl/