Kroniek

Johanna van der Werff, 1-09-21

Het initiatief Vanringnaarpark verscheen in onlangs in de Kroniek, het tijdschrift voor historisch Amersfoort. 

Klik hier voor de PDF

Wordt de Stadsring in Amersfoort straks een 30-kilometerweg?

De kansen nemen toe, en dat komt hierdoor

Marco Willemse 14-08-21

De Stadsring in Amersfoort kan met een aantal slimme ingrepen in pakweg 2030 verantwoord worden omgebouwd tot een 30 km-weg met één rijstrook in beide richtingen. Aan het doorgaande wegennet in de rest van de stad moet dan wel het nodige veranderen en verbeteren.  

Lees meer >>

Einde koopgoot Amicitia

Istvan Kovi, 12-06-21

Het einde van Amicitia als winkelgebied is in zicht. Eigenaar Zegwaard Vastgoedbeheer gaat in de koopgoot aan de Stadsring waarschijnlijk zo’n vijftig appartementen en woningen realiseren. Op het dek boven de koopgoot komt een dakterras in de stijl van het Zocher-plantsoen.

Lees meer >>

Stromend water door de Stadsring? Ton (83) zou het zó graag zien: ‘Maar ik ga het niet meer meemaken’

Wichard Maassen, 13-03-21

Peinzend bekijkt Ton Blom vanaf de Monnikendam de onophoudelijke stroom auto’s die daar beneden over de Stadsring kruipt. Wat zou de ras-Amersfoorter (83) er graag weer water zien stromen. Hij is niet de enige. De afgelopen jaren klonk op gezette tijden, met name uit de hoek van ingenieurs en architecten, de roep om terugkeer van de beek, die liep tot voorbij het huidige stadhuis.

Lees meer >>

Amersfoortse binnenstad is populair, maar de stad moet aan de bak om dat te blijven

Ruud van Slooten, 25-02-21

Hoe gaat de Amersfoortse binnenstad er in de toekomst uitzien? Hoe wordt het winkelbestand weerbaar tegen de groei van het online shoppen? En blijft het historisch centrum aantrekkelijk en levendig? Deze vragen komen aan bod in de nieuwe Nota Detailhandel, die de gemeente Amersfoort binnenkort presenteert. De nota biedt een blik op de toekomst van het stadshart.

Lees meer >>

Water in plaats van auto’s op de Amersfoortse Stadsring? D66 en GroenLinks zien het helemaal zitten

Van Hamersveld wil absoluut niet over één nacht ijs gaan met zijn oproep. ,,Ten eerste vind ik dat dit geen politiek ding moet worden, maar iets wat door de stad gedragen wordt: de Stadsring is echt van iedere Amersfoorter. Ten tweede heeft ieder ingrijpen in die weg enorme gevolgen. Het klink leuk, water laten stromen, maar waar moet je met al het verkeer naartoe? Juist nu de binnenstad vanaf volgend jaar autoluw wordt, is de Stadsring dé weg voor wie toch nog met de auto van en naar het centrum wil. En voor wie vanaf de snelweg komt, is de Stadsring ook een logische weg Amersfoort in.”

Lees meer >>

Weg met de Stadsring! Breng de beek terug!

Arjeh Kalmann,  27 augustus 2020

Ik werd getriggerd door een inwoonster van het Soesterkwartier die bij een door Rob Lampe gefilmde vergadering over de dreigende aantasting van de groengordel in haar wijk de volgende woorden sprak: 
Denk er ’s over na wat je met de hele stad wil. Als je niet wil dat de Stadsring extreem druk blijft, dan moet je helemaal niet dat Eemplein sneller laten doorstromen, want dan verleng je de Stadsring, met na 200 meter weer een stoplicht. Dan wordt het stuk dat af en toe godsgruwelijk vaststaat, alleen maar groter. Denk veel groter, knip de Stadsring door, dat doen andere steden ook. Kijk breder, alleen naar een rotonde kijken heeft geen zin.

Lees meer >>