Stromend water door de Stadsring? Ton (83) zou het zó graag zien: ‘Maar ik ga het niet meer meemaken’

Wichard Maassen, 13-03-21

Peinzend bekijkt Ton Blom vanaf de Monnikendam de onophoudelijke stroom auto’s die daar beneden over de Stadsring kruipt. Wat zou de ras-Amersfoorter (83) er graag weer water zien stromen. Hij is niet de enige. De afgelopen jaren klonk op gezette tijden, met name uit de hoek van ingenieurs en architecten, de roep om terugkeer van de beek, die liep tot voorbij het huidige stadhuis.

Lees meer >>

Amersfoortse binnenstad is populair, maar de stad moet aan de bak om dat te blijven

Ruud van Slooten, 25-02-21

Hoe gaat de Amersfoortse binnenstad er in de toekomst uitzien? Hoe wordt het winkelbestand weerbaar tegen de groei van het online shoppen? En blijft het historisch centrum aantrekkelijk en levendig? Deze vragen komen aan bod in de nieuwe Nota Detailhandel, die de gemeente Amersfoort binnenkort presenteert. De nota biedt een blik op de toekomst van het stadshart.

Lees meer >>

Water in plaats van auto’s op de Amersfoortse Stadsring? D66 en GroenLinks zien het helemaal zitten

Van Hamersveld wil absoluut niet over één nacht ijs gaan met zijn oproep. ,,Ten eerste vind ik dat dit geen politiek ding moet worden, maar iets wat door de stad gedragen wordt: de Stadsring is echt van iedere Amersfoorter. Ten tweede heeft ieder ingrijpen in die weg enorme gevolgen. Het klink leuk, water laten stromen, maar waar moet je met al het verkeer naartoe? Juist nu de binnenstad vanaf volgend jaar autoluw wordt, is de Stadsring dé weg voor wie toch nog met de auto van en naar het centrum wil. En voor wie vanaf de snelweg komt, is de Stadsring ook een logische weg Amersfoort in.”

Lees meer >>